Return to site

Aarschot

Herdenk jij mee de buurt rond de Oude Mechelsebaan?

De Oude Mechelsebaan, tussen Herseltsesteenweg (N19) en Liersesteenweg (N10), krijgt veel autoverkeer te verduren van automobilisten die deze weg als een snelle en korte verbinding zien tussen de Herseltse- en Liersesteenweg. Smalle voetpaden, geparkeerde wagens op de fietssuggestiestrook en een gecompliceerd 7-armig kruispunt zorgen voor een onveilig gevoel bij bewoners en de ouders en kinderen van de nabijgelegen school.

Aarschot wil werk maken van een aangenamere en veiligere mobiliteit in deze straat en dacht met de buurt na over slimme mobiliteitsoplossingen, tijdens twee cocreatiesessies in april en mei 2017 (verslag 26 april en verslag 11 mei).

In september gaan we verschillende maatregelen testen. Je kan helpen om deze nieuwe maatregelen te realiseren, tijdens Speelstraat XL op zondag 17 september van 14.00 u. tot 17.00 u. De nieuwe mobiliteitsoplossingen worden geëvalueerd op 5 oktober, om 18u30.

Dit alles vindt plaats in het kader van het project Laboratorium Mobiele Alternatieven (LaMA) van Netwerk Duurzame Mobiliteit met de steun van de provincie Vlaams-Brabant. Heb jij zin om samen met andere inwoners en experten te werken aan een betere mobiliteit? Ook in 2018 begeleiden we gemeenten in een LaMA-traject.

Voor meer info over het project zie www.laboratoria-mobiele-alternatieven.org. Heeft u specifieke vragen over Aarschot of u wil meewerken, neem dan contact op met Yanti Ehrentraut, projectmedewerker Bond Beter Leefmilieu, yanti.ehrentraut@bblv.be, 02/282.17.49.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly