Return to site

Blankenberge

Wat zou jij graag veranderen in Blankenberge als je kon?

Blankenberge is een compacte gemeente die veel faciliteiten op een kleine oppervlakte herbergt. Bovendien is de badplaats een trekpleister voor veel toeristen in de zomer en tijdens de schoolvakanties. Op deze momenten heeft Blankenberge te kampen met een grote parkeerdruk. Er werden reeds veel inspanningen gedaan naar fietsinfrastructuur maar sommige smalle straten blijken nog steeds gevaarlijk.

Blankenberge wil werk maken van een aangenamere mobiliteit in het centrum en nodigt buurtbewoners, regelmatige passanten, lokale verenigingen, scholen en handelaars uit om samen na te denken over slimme mobiliteitsoplossingen. In het voorjaar van 2017 werden hiervoor workshops georganiseerd.

Deze workshops, ook wel co-creatiesessies genoemd, vonden plaats op 27 april en op 17 mei, de verslagen van deze bijeenkomsten vind je hier en hier terug.

Vanaf oktober 2017 wordt in Blankenberge een jaar lang een fietsvriendelijke dijk getest, fietsers moeten nu niet langer de te smalle weg op de dijk delen met het autoverkeer, maar delen de voetgangerszone met de voetgangers.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly