Return to site

Borsbeek

Geef jij samen met je buren mee vorm aan Borsbeek?

Borsbeek is gelegen in de Antwerpse rand. Dagelijks rijden vele pendelaars met de auto naar Antwerpen. Dit zorgt voor veel verkeer in de Robianostraat. Tijdens de schoolspits wordt deze drukte versterkt door verkeer naar beide lagere scholen en de secundaire schoolcampus.

Deze verkeersdrukte zorgt voor onveilige verkeerssituaties, in het bijzonder voor voetgangers en fietsers. Hierdoor komen meer kinderen met de auto naar school en wordt de verkeersdrukte versterkt.

Nochtans liggen er ook heel wat kansen. De centraal gelegen parkzone en het groengebied ten zuiden van Borsbeek bieden wellicht plaats voor aangenamere fiets- en wandelwegen. Met de juiste inzet van alle betrokkenen moet het mogelijk zijn om een positief antwoord te formuleren op de gekende overlast.

Met het LAMA-project wil het gemeentebestuur van Borsbeek samen met haar inwoners en scholieren naar oplossingen zoeken.

Geïnteresseerden kunnen meedenken en hun oplossingen aanreiken tijdens 2 geplande worshops waar we op zoek gaan naar de juiste mix van (haalbare) maatregelen om het probleem van antwoord te bieden.

Ben je geïnteresseerd? Dan kan je je inschrijven de workshops.
Sessie 1: 26 april van 18u30 tot 22u00 in het Gemeentehuis te Borsbeek (Robianostraat 64, 2150 Borsbeek)
Sessie 2: 10 mei van 18u30 tot 22u00 in het Gemeentehuis te Borsbeek (Robianostraat 64, 2150 Borsbeek)

Ons kan je ook vroeger tegen het lijf lopen. Op basis van gesprekken met lokale betrokkenen, proberen we alvast de kansen en mogelijkheden in beeld te brengen.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly