Return to site

Hasselt (Kermt)

Werk samen met je buren aan een verkeersveilige en aangename omgeving!

De nieuwe talentencampus Ten Hove in Kermt, deelgemeente van Hasselt, genereert veel extra verkeer. Parkeerproblemen, sluipverkeer, een onveilige schoolomgeving, gebrek aan goeie fietsverbindingen, … zijn enkele veelgenoemde problemen.

De stad Hasselt ondersteunt het initiatief van de dorpsraad van Kermt om samen de problemen aan te pakken en op een creatieve manier te zoeken naar oplossingen. De talentencampus duurzaam en veilig bereikbaar maken is een van de doelstellingen van de dorpsraad. Daarnaast staan de aanpak van sluipverkeer en parkeerproblemen hoog op de agenda.

Kwaliteitsvol werken aan lokale mobiliteit, dat kan enkel door met iedereen samen te werken: bewoners, leerlingen, ouders, handelaars, sportclubs, … iedereen heeft een mening als het over lokale mobiliteit gaat.

En jouw mening telt!

De voorbije maanden vonden twee LaMA-bijeenkomsten plaats. Men zocht er samen naar gepaste oplossingen. In de week van de mobiliteit worden de gekozen ideeën uitgetest.

Verslag van de eerste bijeenkomst / tweede bijeenkomst. In het najaar volgt een afsluitende evaluatiebijeenkomst.

  • Workshop 3: 10 oktober van 19u00 tot 22u00 in de Stedelijke basisschool (Diestersteenweg 165). Evaluatie van de testopstelling en een blik op de toekomst.

Deze interactieve workshops vinden plaats in het kader van het project Laboratorium Mobiele Alternatieven (LaMA) van Netwerk Duurzame Mobiliteit. Mobiel 21, beweging voor duurzame mobiliteit, begeleidt het traject in Kermt.

Projectzone
De projectzone bestaat uit de talentencampus Ten Hove en omliggende straten, de Diestersteenweg en enkele naburige straten (oa. Molenstraat, Nachtegalenstraat, Stockheimlaan, Meybroekstraat, Heerstraat)

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly