Return to site

Tienen

Maak samen met je buren werk van een betere mobiliteit op en rond het Sint Jorisplein

Het Sint-Jorisplein is momenteel ingericht als grote parking zonder ruimte voor de zachte weggebruiker. Dit is niet evident in combinatie met de scholen in de buurt. Er zijn regelmatig conflicten aan schoolpoort tussen auto's en kinderen. Er is een gebrek aan fietsstallingen aan Academie/Cultureel Centrum. Binnenkort komt er bovendien een nieuwe bouwwerf.

Tienen wil werk maken van een aangenamere en veiligere mobiliteit op en rond dit plein en nodigt de buurtbewoners, lokale verenigingen, scholen en handelaars uit om na te denken over slimme mobiliteitsoplossingen.

Op woensdag 19 april vond de eerste cocreatiesessie plaats (verslag 19 april), op 10 mei de tweede cocreatiesessie (verslag 10 mei). Momenteel worden de ideeën van deze sessie verder uitgewerkt. In september gaan we deze zaken testen. Op 12 oktober volgt een evaluatie waarop u hier eveneens kan inschrijven. Deze gaat door in het crealokaal van het Vrijetijdscentrum, Sint-Jorisplein 20, om 19u30.

Deze interactieve workshops vinden plaats in het kader van het project Laboratorium Mobiele Alternatieven (LaMA) van Netwerk Duurzame Mobiliteit met de steun van de provincie Vlaams-Brabant.

Projectzone: Sint-Jorisplein (Kazerne+) en Rijschoolstraat

met de steun van
All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly