Return to site

Zaventem

Maak samen met je buren werk van een betere mobiliteit in Zaventem

De problematiek rond schoolomgevingen is alom bekend: veel ouders brengen hun kinderen naar school met de wagen. Daardoor wordt de schoolomgeving een onveilige plek, met als gevolg dat ook andere ouders hun kinderen niet meer met de fiets of te voet naar school willen sturen. Zo wordt het nóg drukker en nóg onveiliger, waardoor er nóg minder fietsers en wandelaars toekomen.

Zaventem wil werk maken van een aangenamere en veiligere mobiliteit en nodigt de buurtbewoners, lokale verenigingen, scholen en handelaars uit om na te denken over slimme mobiliteitsoplossingen. Het idee om te werken rond veilige schoolroutes en een veilige schoolomgeving komt oorspronkelijk van het Zaventemse Klimaatteam De leden willen graag mee de handen uit de mouwen steken om ervoor te zorgen dat kinderen, jongeren en hun ouders op een duurzame, veilige én leuke manier naar school kunnen komen.

Op woensdag 26 april vond de eerste cocreatiesessie plaats (verslag 26 april), op 18 mei de tweede cocreatiesessie (verslag 18 mei). Momenteel worden de ideeën van deze sessie verder uitgewerkt. In september gaan we deze zaken testen. Daarna volgt een evaluatie waarop u hier binnenkort kan inschrijven.

Deze interactieve workshop vinden plaats in het kader van het project Laboratorium Mobiele Alternatieven (LaMA) van Netwerk Duurzame Mobiliteit met de steun van de provincie Vlaams-Brabant.

Projectzone: Zaventem (projectzone in de driehoek Hoogstraat-Parklaan-Spoorwegstraat): enkele veilige fiets- en wandelroutes die vertrekken uit woonwijken tot aan enkele schoolomgevingen in Zaventem. Ook de woonwijken zelf én de schoolomgevingen behoren tot de projectzone. Het exacte aantal routes en betrokken scholen is nog niet bepaald.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly